Home De bandleden
Drummende tandarts in finale Rode Oortjes Festival Groningen
Geschreven door nbb    zaterdag, 13 maart 2010 16:53


door Marion Groenewoud. donderdag 04 maart 2010


ZWOLLE - Hij zit in zijn Zwolse tandartspraktijk en haalt twee drumstokjes uit zijn tas want Dick Weelink (52) gaat vanavond repeteren.

Zaterdag staat hij met zijn band Herben Grin in de finale van het Groninger Rode Oortjes Festival. Een competitie voor beginnende muzikanten met eigen repertoire en weinig podiumervaring. Van de honderdzestig deelnemende bands zijn er zes over. "De jury vergeleek ons met een rallyauto die met 130 kilometer per uur over de ijsvlakte scheurt. Maar we hebben stevige concurrentie morgenavond." Weelink is een laatbloeier erkent hij meteen. "Ik ben een oude rocker. Pas op mijn 35e begon ik met drumlessen bij Henk Zomer. Een drummer die ik als twintiger al adoreerde. Ik leer nog steeds veel van hem. Onze band Herben Grin bestaat nauwelijks een jaar. Het is allemaal vrij pril." De meeste muzikanten op het festival zijn een stuk jonger maar daar heeft Weelink geen last van. 'Age unknown' staat er in zijn biografietje op de website. "Leeftijd doet er in de muziek niet toe. Ik ben er nauwelijks mee bezig."

Het geluid van de Zwols-Groninger formatie klinkt met dank aan zanger Marco Herben zeer gerijpt. "We doen het met een kleine bezetting: drum, gitaar en bas. En houden het zo mooi puur", vertelt Weelink die even pauze heeft. Zijn volgende client komt pas over een half uur. Hij is een van de directeuren van de grote tandheelkundige groepspraktijk Dental Clinics. Sinds 1982 werkt hij hier als tandarts en maakte de nodige "positieve" ontwikkelingen mee in het vak. "Het is belangrijk dat mensen niet meer bang zijn als ze bij ons komen. We doen er alles aan om het onze klanten naar de zin te maken."

Hij vergist zich nooit met de tandartsapparatuur. "Een boor is inderdaad geen drumstok. Je hebt de fijne motoriek in de tandartspraktijk en het ruigere werk op het podium" , beaamt Weelink. "Het gaat altijd goed. Een overeenkomst? Je moet bij beide activiteiten de potten en pannen in de gaten houden. Sommige klanten zijn zelf muzikant en dan praat je wel eens over muziek maar meestal speelt mijn hobby hier geen rol. Wel heb ik tijdens het werk een radiomuziekje aanstaan, 3FM of CityFM." Voor de foto wil hij best breeduit lachen. " Ik heb een redelijk gebit", constateert hij. "Ik ben van de generatie die mooie tanden geen vanzelfsprekendheid vindt." Als Weelink ergens in het land een laat optreden heeft, neemt zijn collega Bart Vinke hem de volgende ochtend waar. De tandarts lacht: "Als we zaterdag winnen en dus meer optredens krijgen, moet ik mijn collega vaker vragen."

Rode Oortjes Festival finale, Platformtheater Groningen, zaterdag 6/3/2010, vanaf 19.30.


De band van Dick is TWEEDE geworden !!
Laatst aangepast op donderdag, 08 april 2010 19:13